Akik anyaoroszlánként tudnak küzdeni a cégükért

Körülöttünk, velünk élnek, érdemes őket jobban megismerni! Vállalkozók. Sikeresek. Elhivatottak. Inspirálók. Nők! Róluk szól a Nősztorik sorozat, amely bemutatja a Bács-Kiskun megyében élő sikeres női vállalkozók történeteit.

A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a vállalkozó nők nemzetgazdasági szerepére, és együttgondolkodással elősegíteni a női vállalkozások fejlődését. A rendszeres beszélgetéseket, workshopokat a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. közösen szervezi. Az első találkozó egy kerekasztal-beszélgetés keretében valósult meg december 20-án, Kecskeméten.

Gaál József, a kamara elnöke üdvözölte a résztvevőket. Hangsúlyozta, mennyire kiemelt része a köztestület stratégiájának a hölgy vállalkozók erősítése. Elismeréssel állapította meg, hogy kizárólag a nőkre jellemző az a küzdeni tudás, amit anyaoroszlánként tesznek a cégükért.

A beszélgetés résztvevője volt dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Jelenléte bizonyította, mennyire fontos a szaktárcának a vállalkozó nők gazdaságban való jelenléte. Mesélt korábbi vállalkozásáról, az akkori tapasztalatokról, és a Kkv Stratégia megalkotását megelőző idei országjárásáról, amikor is alkalmat teremtett a kis- és középvállalkozókkal való eszmecserére.
A mostani programon olyan vállalkozó nők voltak a beszélgetőtársai, akik valamilyen szempontból kivételesek. Meséltek vállalkozásukról, magukról, a saját történetükről. Megosztották tapasztalataikat és beszélgettek arról, hogyan lehet vállalkozó nőként sikereket elérni hazánkban. A tartalmas délutánt így gazdagította Hárschné Végh Annamária, a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. HR és IR vezetője, Mátrai Angéla pályázatíró és rendezvényszervező, egyéni vállalkozó, Szőts Mónika Etelka rendezvényszervező, egyéni vállalkozó, valamint dr. Pata Ildikó, a Pata József Gépipari Kft., az autóalkatrész gyártó cég tulajdonosa. A kerekasztal-beszélgetést Kálmán Edina, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezetfejlesztési vezetője vezette.

A sorozat 2020 tavaszán folytatódik. Célja a Bács-Kiskun megyében élő sikeres, elhivatott női vállalkozók történeteinek bemutatása, hogy azokból mások is meríthessenek, tapasztalást nyerhessenek. A Nősztorik egy szemléletformálás, amely a maga eszközeivel minden bizonnyal elősegíti a női vállalkozások fejlődését, a női foglalkoztatás elterjesztését.

Fotó: hiros.hu

KÉPGALÉRIA


 

IFKA logo

RÉV Szolgálat Kecskemét logó