Nősztorik - Szász Annamária

Munkakör: társtulajdonos egy építőipari alapanyagokat értékesítő cégben

Szász Annamária saját építőipari vállalkozását a családjával közösen építette fel tégláról téglára. Az iparág, amiben dolgozik, igazi férfi szakma. Szakértelemmel, alázattal és mások iránti tisztelettel sikeresen vezeti a három telephelyen működő cégét, miközben a nagymama segítségével egyedül neveli három gyermekét. A cég folyamatosan fejlődik, jelenleg épp egy energetikai korszerűsítés pályázaton dolgoznak.

Mindezekről és saját karrierútjáról is vallott nekünk: Szász Annamária története következik.

Nősztorik - Dr. Pata Ildikó

Végzettség: jogi egyetem
Munkakör: tulajdonosa és ügyvezetője egy autóalkatrész gyártó cégnek.

A második generációs cégvezető Dr. Pata Ildikó egyedül irányítja az Édesapja által alapított céget. A autópiparnak beszállító szektorra nem jellemző a női vezető, de 15 éves munkája során mégsem találkozott negatív megkülönböztetéssel. Gyerekei életét éppen olyan lelkesedéssel egyengeti, mint a cégét és a benne dolgozók mindennapjait. Minden héten ingázik a fővárosi családi fészek és a vidéki cég székhely között.

Mindezekről és saját karrierútjáról is vallott nekünk: Dr. Pata Ildikó története következik.

Nősztorik interjúsorozat

A Nősztorik egy húsz interjúból álló sorozat, amelynek célja Bács-Kiskun megyében élő női vállalkozók történeteinek bemutatása. A Nősztorik ötlete Család és Karrierpontunkban született meg, abból a célból, hogy közelebb vigye a mindennapokhoz a női vállalkozói létet.
Az interjúkban bemutatatott hölgyek egytől-egyig kivételes karrierúttal rendelkeznek, rengeteg munkával és kitartással értek el oda, ahol most tartanak. Történeteik példát mutathatnak, inspirációt nyújthatnak nekünk nőknek. Beszélgettünk a női vállalkozói létről, sikerekről, előnyökről, nehézségekről, rugalmas munkaidőről, munka és a magánélet közötti egyensúly megtalálásáról.

Az első interjút június 12-én olvashatjátok.

Nősztorik - Maróti Izabella

Végzettség: tanár

Munkakör: hulladékszállító cégben társtulajdonos

Maróti Izabella családi vállalkozását a korábbi tapasztalatai alapján alapította meg párjával közösen. A kettejük közös szimbiózisa teszi lehetővé, hogy ez a környezetvédelmi és hulladékszállítási vállalkozás sikeres lehessen. A cégvezetés mellett egy kislányt is nevelnek. A rugalmas beosztás miatt könnyebb a munka és a magánélet közti időbeosztást összehangolniuk.

Mindezekről és saját karrierútjáról is vallott nekünk: Maróti Izabellatörténete következik.

Nősztorik - Szabó Mónika

Végzettség: nyelvtanár

Munkakör: saját tűzvédelmi céget vezet

Szabó Mónika külföldről tért haza, hogy átvegye édesapja tűzvédelmi vállalkozását. Kimondottan férfias szektorban hamar megtalálta a kihívást maga számára, megszerette a szakmát. Empátiával fordult a feladatokhoz és a munkatársakhoz is. Sikerült fejleszteni a céget. A fejlődésük folyamatos. A vállalkozás irányítása mellett pedig családjával is kellő időt tölt, a család tagjai jól szervezett módon segítik egymást.

Mindezekről és saját karrierútjáról is vallott nekünk: Szabó Mónika története következik.

 

IFKA logo

RÉV Szolgálat Kecskemét logó