Nősztorik interjúsorozat

A Nősztorik egy húsz interjúból álló sorozat, amelynek célja Bács-Kiskun megyében élő női vállalkozók történeteinek bemutatása. A Nősztorik ötlete Család és Karrierpontunkban született meg, abból a célból, hogy közelebb vigye a mindennapokhoz a női vállalkozói létet.
Az interjúkban bemutatatott hölgyek egytől-egyig kivételes karrierúttal rendelkeznek, rengeteg munkával és kitartással értek el oda, ahol most tartanak. Történeteik példát mutathatnak, inspirációt nyújthatnak nekünk nőknek. Beszélgettünk a női vállalkozói létről, sikerekről, előnyökről, nehézségekről, rugalmas munkaidőről, munka és a magánélet közötti egyensúly megtalálásáról.

Az első interjút június 12-én olvashatjátok.

Nősztorik - Miskolczi Anikó

Végzettség: agrármérnök, növényorvos

Munkakör: saját földjei vannak és tanácsokat ad termelőknek

Miskolczi Anikó agrármérnökként és növényorvosként dolgozik. Gazdáknak ad tanácsot növényvédelem témában, akiktől kölcsönösen sokat tanul a növénytermesztés terén. Hosszú távú tervei között szerepel a korszerű növénytermesztés, tanösvénnyel ellátott fűszernövény kert kialakítása, gyerekek és családok számára személetformáló programok szervezése. Az is bizonyítja, hogy szeret emberekkel foglalkozni, hogy jelenleg pszichológiát tanul és coach képzésre is jár. Fontos számára, hogy mindig értéket teremtsen.

Mindezekről és saját karrierútjáról is vallott nekünk: Miskolczi Anikó története következik.

Nősztorik - Babai Adrienn és Babai Anikó

Végzettség: -

Munkakör: melegburkolat kiskereskedelmével foglalkozó webáruház és bemutatóterem tulajdonosai

Egy testvérpár mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, akik sikerre vezettek egy lakberendező webáruházat. Mindketten a családi teendők mellett dolgoztak a vállalkozásuk beindításán. Újító szolgáltatásaik sikerének köszönhetően már további terjeszkedésen és fejlesztéseken dolgoznak.

Mindezekről és saját karrierútjukról is vallottak nekünk: Babai Adrienn és Babai Anikó története következik.

Nősztorik - Angeli Lászlóné Mónika

Végzettség: közgazdász

Munkakör: egyéni vállalkozó

Angeli Lászlóné Mónika szálloda és vendéglátás szektorban a ranglétra minden fokát megjárta. Kitartásának és tehetségének köszönhetően vezető pozícióig jutott már az első munkahelyén. Két gyermek mellett végezte el a főiskolát, amihez a családja támogatása nagy segítség volt. Karrierje ígéretesen alakult. A Baja város tulajdonában lévő marketing cég ügyvezető helyetteseként sokat tett a környezetében lévő nők jobb munkakörülményeiért. Fontos feladatot töltött be, hozzá tartozott a bajai gyerekek közétkeztetése, de szakmájában oktat és vizsgabizottsági feladatokat is ellát.

Mindezekről és saját karrierútjáról is vallott nekünk: Angeli Lászlóné Mónika története következik.

Nősztorik - Hárschné Végh Annamária

Végzettség: könnyűipari mérnök

Jelenlegi munkakör: HR és IIR vezető

Hárschné Végh Annamária a folyamatos fejlesztésben, képzésében hisz, ezért nem is meglepő, hogy vezetőként, egyéni vállalkozóként és családanyaként is megtalálta önmagát. Talán mégis csoda azért, hiszen példaértékű egyensúlyt alakított ki a családja, a karrierje és önmaga elvárásai között. Nem fél újat tanulni, és kemény közegben is megmutatni szakértelmét, képzettségét és gondoskodó oldalát. A gondoskodásba számára az is belefér, hogy munkahelyén fejlessze a vállalati kommunikációt, kialakítsa a rugalmas munkavégezés feltételeit és élményközpontú motivációs rendszert dolgozzon ki.

Mindezekről és saját karrierútjáról is vallott nekünk: Hárschné Végh Annamária története következik.

 

IFKA logo

RÉV Szolgálat Kecskemét logó