A megszerzett tudással új lehetőségek nyílnak a vezetői szerepek betöltésére

A B. Kentaur 94 Bt. ügyvezetőjeként köszönettel tartozom a lehetőségért, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Önismereti és személyiségfejlesztő képzésen és Vezetői tréning részt vehettem. Szívből ajánlom és javaslom minden cégvezetőnek, vezető pozícióban levő kollégának, hogy használják ki a képzésekben rejlő belső fejlődés és nem utolsóként a vezetői kompetenciák fejlesztésének lehetőségét.

A Család és KarrierPONT a vállalkozások fejlesztését is szolgálja

Az EU támogatással megvalósuló projekt a végéhez közeledik, de márciusban még folytatódnak a fejlesztések azoknál a vállalkozásoknál, akik korábban jelezték igényüket – mondta Puskás Hajnalka, a Család és KarrierPONT szakmai vezetője. Megkérdeztünk néhány, a programban részt vevő cégvezetőt a személyes tapasztalataikról.

Nősztorik - Szász Annamária

Munkakör: társtulajdonos egy építőipari alapanyagokat értékesítő cégben

Szász Annamária saját építőipari vállalkozását a családjával közösen építette fel tégláról téglára. Az iparág, amiben dolgozik, igazi férfi szakma. Szakértelemmel, alázattal és mások iránti tisztelettel sikeresen vezeti a három telephelyen működő cégét, miközben a nagymama segítségével egyedül neveli három gyermekét. A cég folyamatosan fejlődik, jelenleg épp egy energetikai korszerűsítés pályázaton dolgoznak.

Mindezekről és saját karrierútjáról is vallott nekünk: Szász Annamária története következik.

Nősztorik - Dr. Pata Ildikó

Végzettség: jogi egyetem
Munkakör: tulajdonosa és ügyvezetője egy autóalkatrész gyártó cégnek.

A második generációs cégvezető Dr. Pata Ildikó egyedül irányítja az Édesapja által alapított céget. A autópiparnak beszállító szektorra nem jellemző a női vezető, de 15 éves munkája során mégsem találkozott negatív megkülönböztetéssel. Gyerekei életét éppen olyan lelkesedéssel egyengeti, mint a cégét és a benne dolgozók mindennapjait. Minden héten ingázik a fővárosi családi fészek és a vidéki cég székhely között.

Mindezekről és saját karrierútjáról is vallott nekünk: Dr. Pata Ildikó története következik.

Nősztorik interjúsorozat

A Nősztorik egy húsz interjúból álló sorozat, amelynek célja Bács-Kiskun megyében élő női vállalkozók történeteinek bemutatása. A Nősztorik ötlete Család és Karrierpontunkban született meg, abból a célból, hogy közelebb vigye a mindennapokhoz a női vállalkozói létet.
Az interjúkban bemutatatott hölgyek egytől-egyig kivételes karrierúttal rendelkeznek, rengeteg munkával és kitartással értek el oda, ahol most tartanak. Történeteik példát mutathatnak, inspirációt nyújthatnak nekünk nőknek. Beszélgettünk a női vállalkozói létről, sikerekről, előnyökről, nehézségekről, rugalmas munkaidőről, munka és a magánélet közötti egyensúly megtalálásáról.

Az első interjút június 12-én olvashatjátok.

 

IFKA logo

RÉV Szolgálat Kecskemét logó