A Család és KarrierPONT a vállalkozások fejlesztését is szolgálja

Az EU támogatással megvalósuló projekt a végéhez közeledik, de márciusban még folytatódnak a fejlesztések azoknál a vállalkozásoknál, akik korábban jelezték igényüket – mondta Puskás Hajnalka, a Család és KarrierPONT szakmai vezetője. Megkérdeztünk néhány, a programban részt vevő cégvezetőt a személyes tapasztalataikról.


- Vörös Márta, a Vortextília Kft. ügyvezetője a Rugalmas foglalkoztatás konferencián bemutatta az atipikus foglalkoztatásban lévő jó gyakorlataikat, majd aktív résztvevője lett a programoknak.
Mivel nemrég kerültem Bajára, nagy segítséget jelentett, hogy a képzéseken, rendezvényeken tudtam bővíteni a kapcsolati tőkémet. Itt ismerkedtem meg a kamara munkatársával, Györökné Eszterrel is, aki segített nekem a hitel ügyintézésben. Jók voltak a képzések, szerettem nagyon. A tanultakat a cégnél és a magánéletben is tudom használni. Az Önismereti és a Kommunikációs tréning is szuper volt. A napi munkából nehéz volt eljönni, de megérte, mert ez előrevisz.

- B. Kentaur 94 Bt. ügyvezetője, Balogh Ferenc: Jól felépített, profi szakemberek által vezetett tréningeken felismertük hiányosságainkat, szembenéztünk hibáinkkal, gyengeségeinkkel. Együtt kerestünk megoldási javaslatokat, megpróbáltunk helyes válaszokat adni a felmerülő problémákra. Mindezt a sok év alatt megszerzett vezetői tapasztalatok egymás közötti megosztásával. Az eltérő vélemények ütköztetésével, kompromisszumokat keresve a különböző vezetői stílusokat alkalmazó vezetők szemszögén keresztül. Azt gondolom, hogy minden részt vevő vezető sokat tanult és fejlődött a képzések alatt. Ezzel a tudással új lehetőség nyílik a jelen korszak követelményeinek és igényeinek megfelelő, kommunikatív, humánus vezetői szerepek betöltésére.

- A vezetők számára szervezett Önismereti tréningre azért jelentkeztem, mert a kiváló szakembert, Nyíri Zoltánt már hallottam előadni és a téma is izgalmasnak tűnt. Minden reményemet felülmúlta az a 3 nap! Olyan stratégiát kaptam, amivel azóta is dolgozom, és nagyon szépen haladok az utamon. Az azóta eltelt egy évben egyharmaddal növekedett a forgalmunk, de a számszerű növekedés mellett a vezetői attitűd fejlődése legalább akkora hozadéka ennek a képzésnek. Ebben a helyzetben ez nagyon nagy szó! Köszönöm a Kamarának, hogy ezt a képzést lehetővé tette! – Gruicsné Sümegi Éva, egyéni vállalkozó.


 

IFKA logo

RÉV Szolgálat Kecskemét logó