Az elmúlt években a munka világának egyik legérdekesebb fejleménye a rugalmas munkavégzés ismertségének növekedése és a különböző atipikus foglalkoztatási formák terjedése volt Magyarországon is. Számos kutatás és felmérés bizonyítja – beleértve a munkáltatók saját munkavállalói felméréseit is –, hogy a munkavállalók a rugalmasságban, atipikus munkaformák választásának lehetőségében látják saját munka-magánélet egyensúlyuk biztosítékát.

Az atipikus foglakoztatásnak sokféle formája lehet. Útmutatónk a munkaszervezés hogyanján túl, tartalmazza a munka és magánélet vagy családi élet kapcsolatát, a sikeres megvalósításhoz szükséges munkáltatói és munkavállalói hozzáállást. A legismertebb vagy leggyakrabban alkalmazott atipikus formák: a részmunkaidő, a rugalmas munkakezdés és befejezés, az otthoni munkavégzés.

Gyakorlati útmutatónkban áttekintjük a legjobban alkalmazható atipikus munkaformákat, majd bemutatjuk az atipikus foglalkoztatás bevezetésének komplex folyamatát. Az alkalmazáshoz mintasablonokat mellékelünk, amelyeket adott formában is használhatnak, de testre is szabhatják saját szervezeti igényeik szerint.

A kézikönyvet és mellékleteit díjmentesen biztosítjuk a vállalkozások számára. Bízunk benne, hogy ezzel is hozzájárulunk vállalkozása sikeréhez!

 

IFKA logo

RÉV Szolgálat Kecskemét logó